BASIN ŞEHİDİ 66 GAZETECİYİ SAYGIYLA ANIYORUZ

Basın tarihimiz bir yönüyle, halkın haber alma hakkı, ifade ve basın özgürlüğü için mücadele ettikleri için sürgünlerde ve hapislerde çürütülen, suikastlarda katledilen gazetecilerin tarihidir.

6 Nisan 1909’da, dönemin iktidarını eleştiren Serbesti Gazetesi yazarı Hasan Fehmi’nin, Galata Köprüsü üzerinde vurulmasıyla başlayan gazeteci katliamlarında 112 yılda tam 66 gazeteci şehit edildi. Çoğu suikastın faili ise bulunamadı. Aradan geçen bunca yılda, kimi iktidarlar ağır bedeller ödetmeye kalkışsa, karanlık odaklar canlarına kastetse de gazeteciler halkın gerçekleri öğrenmesi için mücadeleyi, ifade ve basın özgürlüğünü savunmaya sürdürdü.

Bugün de medyamız tarihinin en zorlu dönemlerinden birini yaşıyor. Gazeteciler tehdit ediliyor, saldırıya uğruyor, canlarına kastediliyor.

Basın Konseyi olarak, ifade ve basın özgürlüğü olmadan demokrasi, demokrasi olmadan ifade ve basın özgürlüğü olamayacağını; gazetecileri susturma çabalarının beyhude olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

6 Nisan Şehit Gazeteciler Günü’nde katledilen tüm basın mensuplarını saygıyla anıyoruz.

BASIN KONSEYİ

Basın Konseyi heyeti, Ulu Önderimiz Atatürk’ün vefatının 86. yıldönümü nedeniyle özel izinle Anıtkabir’i ziyaret programı gerçekleştirdi.
Haberler

BASIN KONSEYİ HEYETİ ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı mesajda “Aziz Atatürk. Bir asır önce, ‘Basın milletin müşterek sesidir. Basın özgürlüğünden doğacak mahzurların giderilme vasıtası yine basın özgürlüğüdür’ demiştiniz. Ne var ki milletin ortak sesi ve kuvveti, rehberi olduğunu söylediğiniz basının, bir takım güçlerce kuşatma altına alındığını size şikâyet etmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi. […]

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın